رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي از بازنگري شماره هاي اختصاص داده شده به اپراتورهاي ارتباطي و ساماندهي اين منابع کمياب ملي به عنوان يکي از طرحهاي اقتصاد مقاومتي
وايمکس نيوز- علي اصغر عميديان ساماندهي منابع کمياب ملي از قبيل طيف فرکانس و شماره را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتي براي ساماندهي منابع کمياب ملي عنوان کرد و گفت:با توجه به اهميت و محدوديت منابع کمياب، در دنيا به منظور امکان بهره برداري حداکثري و بهينه از اين منابع، از سوي نهادهاي بين المللي نظير اتحاديه جهاني مخابرات (ITU )، مقررات و پروتکل خاصي تهيه مي شود.
وي با بيان اين که طبق پروانه هاي ارائه کنندگان خدمات، بر بستر ارتباطات ثابت و موبايل، به دارندگان پروانه ها بلوک شماره تخصيص داده مي شود و دارندگان پروانه نيز از ليست شماره ها و بلوکهاي در اختيار، به کاربران نهايي شماره تخصيص مي دهند، افزود: امروزه با ورورد موضوعات و مباحث جديدي چون اينترنت اشيا (IOT ) و ارتباطات ماشين به ماشين (M2M ) علاوه بر تخصيص شماره به کاربران و افراد بايد به تخصيص شماره يکتا به بسياري از وسيله ها و اشيا، به منظور فراهم سازي ارتباطات بين آنها نيز انديشيد.
بازنگري مجدد شماره گذاري براي آماده سازي نسل پنجم موبايل و اينترنت اشياء
عميديان با اشاره به اينکه اين انديشيدن و اين تامين ابزار (شناسه يکتاي ارتباط) براي تحقق تمامي ارتباطات قابل تصور مابين هر شي با شي ديگر نيازمند مطالعه و بررسي منابع موجود و در صورت لزوم تدوين استانداردهاي جديد براي تامين منابع لازم از جمله شماره است، گفت: نياز داريم با ارزيابي و بازنگري مجدد از طرح شماره گذاري، ديد کاملي از ميزان منابع موجود و مصرف شده به دست آوريم و خود را از نظر بحث نامبرينگ و زيرساخت هاي نسل پنجم موبايل به عنوان پلتفرم اصلي اينترنت اشياء (IOT ) آماده سازيم.
وي با اشاره به صدور پروانه هاي جديد براي ارتباطات ثابت ( FCP و Servco ) و صدور پروانه اپراتورهاي MVNO (اپراتور مجازي همراه) گفت: الان مثل گذشته نيست که تنها با چند اپراتور سر و کار داشتيم، بلکه با مجموعه اي بزرگ و قريب به 40 اپراتور روبرو هستيم که بايد بر خدمات جديد و خدمات خاص اين بازار تمرکز و ورود کنند و اين مساله دغدغه رگولاتوري را براي پاسخ به خواسته هاي اين بخش بيش از پيش مي کند.
رئيس رگولاتوري خاطرنشان کرد: از اين رو، بايد بر اساس اقتصاد مقاومتي، شماره هاي در اختيار را به گونه اي مديريت کرد که پاسخگوي نياز اين بازيگران تازه وارد هم باشيم. اين پروژه در دو فاز پيش بيني و طرح ريزي شده است. در فاز نخست، که در حال حاضر بخش قابل قبولي از آن پيش رفته است، بازشناسايي وضعيت فعلي، بازنگري در پروانه ها و شماره هاي اختصاص داده شده به هر اپراتور است.
طرح شماره گذاري براساس استانداردهاي دنيا به روزرساني مي شود
معاون وزير ارتباطات، زمان شروع فاز بعدي اين پروژه را سال آينده اعلام کرد و افزود: در فاز بعد به منظور برنامه ريزي بلندمدت، مطالعات دنيا را در اين زمينه رصد و بررسي مي کنيم تا با توجه به اقداماتي که مراجع استانداردگذاري دنيا براي تامين منابع شماره با توجه به مباحث روز به آن توصيه مي کنند، طرح شماره گذاري کشور را جهت پوشش خدمات نسل جديد و آينده به روز رساني کنيم.
عميديان با تاکيد بر اين که بر اساس برآورد ما جاي نگراني وجود ندارد، گفت: با اين برنامه ريزي براي سالهاي آينده مشکلي نخواهيم داشت ولي به واسطه دلايل بيان شده نياز به بازنگري طرح هاي از قبل چيده شده و در صورت لزوم نيز تجديد ساختار داريم. سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به دنبال اين است که ظرف يک سال آينده از خروجي هاي اين پروژه حداقل برنامه ميان مدت خود در اين حوزه را براي يک بازه زماني 3 ساله طراحي کند.
بزرگترين رنج شماره در اختيار مخابرات
وي، دستاورد اين پروژه را طراحي و پياده سازي سامانه اي برشمرد که از دو سال پيش در حال ورود اطلاعات کل شماره هاي تخصيص داده شده به اپراتورها است و گفت: در اين فاز به دنبال تکميل اطلاعات در سامانه مذکور هستيم تا امکان دسترسي سريع و آسان به طرح شماره گذاري کشور به صورت الکترونيکي فراهم شود. به طوري که تا انتهاي سال و تا حد ممکن تمام شماره هاي در اختيار اپراتورها به صورت تجميع شده در آن درج و قابل گزارش گيري باشد.
عميديان با اشاره به رنج شماره هاي ثابت 2 تا 8 که بر اساس پروانه به شرکت مخابرات ايران تخصيص داده شده است، گفت: بزرگ ترين رنج شماره در اختيار شرکت مخابرات ايران است که موضوع در مبحث بازنگري طرح نامبرينگ کشور يقينا از جمله مباحثي است که بايد به صورت ويژه به آن توجه کرد.